وبلاگ

5 نکته که باید در مورد راه اندازی یک کتابفروشی بدانید

داشتن یک کتابفروشی آرزوی افراد بسیاری است.  چه چیزی بیشتر از کتاب و کتابخوانی، ارتباط با جامعه و کسب درآمد بدین واسطه می‌تواند برای شما آورده داشته باشد؟

 

خوب است که داشتن یک کتابفروشی در محل خود را با ارزش می‌دانید و دوست دارید کسب و کاری در این زمینه دست و پا کنید اما منطقی است که بی‌گدار به آب نزنید و اطلاعات بیشتری کسب کنید. مسلم است که پیش از شروع یک حرفه جدید، آموزش ببینید، صنعت مورد نظر را بیاموزید، مهارت هایی را کسب کنید، و جزئیاتی را یاد بگیرید که در موفقیت تان بسیار موثر است. حتماً دلیلی دارد که هر ساله تعداد کتابفروشی‌های تعطیل شده به اندازه کتاب فروشی های موفق است. آیا آماده شروع یک کسب و کار خرد هستید؟ پس قبل از آنکه اقدامی کنید این پنج چیز را مد نظر داشته باشید:

 

1- کتابفروشی یک صنعت بگیرنگیر و منحصر به فرد است

برخلاف صنعت هدیه و اسباب بازی، صنعت کتاب بر حاشیه سود کم استوار است. سود خالص صنعت کتاب تقریبا 10 درصد کمتر از سایر صنایع است. کسب و کار از طریق کتاب پول کمی را برای اداره خود کتاب فروشی و سود ناچیزی را برای فروشنده بر جای میگذارد. اگر میبینید که یک اسباب بازی فروشی سالها موفق عمل کرده است در ذهن داشته باشید که حاشیه سود آن بسیار بالاست و به همین دلیل میتواند بهترین مناطق را اجاره کندو شما باید ظرافت های صتعت کتاب را یاد بگیرید.

 

2- خرده‌فروشی کنید

اگر تا کنون کل روز را بر پای خود نایستاده اید، مدام چند کار را با هم انجام نداده اید و کارفرما نبوده اید؛ اگر تاکنون مالیات حقوق کارکنان و سود فروش خود را پرداخت نکرده اید، و مجبور نبوده‌اید ۷۰ ساعت در هفته کارکنان خود را مدیریت کنید و اگر تاکنون مجبور نبوده‌اید آمار دخل خود را داشته باشید، پس خیلی جای یادگیری دارید. اگر آشپزی را دوست دارید به این معنا نیست که می‌توانید رستوران دار خوبی شوید. اگر عاشق کتاب خواندن و توصیه کتاب به دیگران هستید، لزوماً به این معنا نیست که از داشتن یک خرده کتابفروشی لذت می برید. فقط به صورت امتحانی سعی کنید همه اشکال خرده فروشی را در بازار امروز بررسی کنید.

 

3- عاشق نشوید

عاشق یک مکان خاص نشوید. ممکن است به این دلیل قصد راه اندازی یک کتابفروشی را داشته باشید که محل کاملا مناسبی را در محل خود پیدا کرده اید. بدترین حالت ممکن این است که یک تازه کار بدون اطلاع از عملکرد مالی یک کتابفروشی اجاره نامه ای را ببندد و متعهد به پرداخت هزینه ای شود که یک کتابفروشی توان تامین آن را ندارد. هزینه های مکان و از جمله اجاره بها، هزینه های جانبی، تجهیز و نگهداری نباید بیشتر از 10 درصد کل فروش سالانه باشد. اگر اجاره نامه در راستای موفقیت شما نیست، از آن دست بکشید.

 

4- ارزش کار خود را بدانید

تعریف شما از موفقیت چیست؟ چه میزان از درآمدی که به واسطه یک کتابفروشی به دست می آورید می‌تواند منجر به موفقیت شما شود؟ وقتی که قصد دارید یک کسب و کار موجود را خریداری کنید، برای ارزش گذاری آن بر افراد حرفه ای و بی طرف تکیه کنید. تا چه مدت می توانید بدون درآمد سر کنید؟ برای اینکه مشخص شود که یک کسب و کار سودآور یا زیان آور است تا سه سال باید صبر کنید. اگر فکر آن خواب شب را از شما گرفته است، شاید هنوز برای پذیرش ریسکی به این بزرگی آماده نیستید. بدانید که چه می سازید و چه چیزی را خریداری می کنید.

 

5- شبکه خود را بسازید

در جامعه خود در صنعت کتابفروشی بایستی با افرادی آشنا شوید که در موفقیت شما ضروری هستند. از پیوستن به انجمن های کتابفروشان گرفته تا فهمیدن تفاوت خرید از کلی‌فروشان و ناشران، همه و همه باعث میشوند با افرادی آشنا شوید که به دنیای کتاب قوت میدهند. شما در داخل جامعه خود نیاز به دستفروش، بانک، و پردازش کارت اعتباری دارید. بعلاوه اینکه بایستی اصحاب رسانه، سازمان های کسب و کار و سایر خرده فروشان مستقل را بشناسید. تا می توانید کارت ویزیت جمع کنید و روابط خود را توسعه دهید.

هزینه هر متر مربع یک کتابفروشی چیزی حدود 32 میلیون (125دلار) تومان است. برخی کتابفروشی‌ها بسته به فهرست اموال، مخارج اتمام کار و وضعیت بازار بسیار بیشتر هزینه می کنند. خبر خوب اینکه مراکز آموزشی رسمی و انجمن های تجاری مفید، و فروشندگان بسیاری در این صنعت وجود دارند که مایلند در موفقیت شما سهیم باشند. اما به هر حال تحصیل مهارت تنها در دعوت یک کتاب فروش حرفه ای به ناهار خلاصه نمی‌شود. برای یادگیری، برنامه ریزی و دست یافتن به رویاهای خود وقت بگذارید

 

منبع: www.pazbookbiz.com

دیدگاهتان را بنویسید